Zorg en aandacht voor een persoonlijke uitvaart
Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis voor nabestaanden. Het kleine team van Overtoom Groen staat dicht bij u in de periode naar de uitvaart en begeleidt u vanaf de melding tot het nazorggesprek. Onze dienstverlening is vertrouwd en toegankelijk. Geen anonieme medewerkers, maar bekende gezichten die op de hoogte zijn van uw situatie. De gastvrouw, die u kent van de rouwbezoeken, verzorgde ook het lichaam van uw dierbare. Zo blijven wij op gepaste afstand betrokken en dichtbij. 

De laatste zorg in goede handen
Voor een uitvaart bestaan geen vaste regels, iedereen neemt afscheid op zijn eigen manier. Of u het nou groots wilt aanpakken of gaat voor een ingetogen afscheid zonder opsmuk. Onze medewerkers zijn betrokken, flexibel en denken altijd mee. Onze sfeervolle aula met orgel en audiovisuele apparatuur leent zich uitstekend voor een grote afscheidsdienst. Kleinere diensten houden wij vaak in een van de sfeervolle familiekamers, om een intiem karakter te waarborgen.

Eventuele quote: “Nabestaanden kunnen de overledene dag en nacht bezoeken. Geef ons een belletje en wij zorgen dat er een gastvrouw aanwezig is.”

DUBBELINTERVIEW
Een mooi afscheid vorm je samen

Iedereen die werkzaam is in de uitvaartbranche doet dit vanuit een bepaalde bezieling. Gastvrouwen Renate en Margriet vertellen wat hen zo aantrekt in dit vak.

Renate: “Ik wil graag wat wezenlijks betekenen voor een ander. Toen mijn oma overleed, hielp ik met de verzorging. Dat vond ik zo’n dankbaar werk, dat ik daarna besloot om er mijn werk van te maken.” Collega Margriet kwam als lid van de vrijwillige brandweer al regelmatiger in aanraking met de dood. Toen haar werd gevraagd om bij Overtoom Groen te solliciteren, twijfelde ze geen moment. “Je wordt geconfronteerd met best heftige situaties, daar moet je wel tegen kunnen. De dankbaarheid van de nabestaanden maakt echter alles goed. Het is heel fijn om te merken dat je hen hebt geholpen bij een mooi afscheid.”

Luisteren en gehoord worden
Margriet: “Geen overlijdensgeval is hetzelfde. De een sterft na een lang ziekbed, terwijl een ander er plotseling tussenuit piept. Wij zijn er om mensen op te vangen in een van de meest kwetsbare momenten in hun leven, of het verlijden nu als een schok of als een verlossing komt. Het zijn vaak de kleine dingetjes die het hem doen. Nog even een brief op de post doen, zodat de nabestaanden daar niet meer aan hoeven te denken bijvoorbeeld.” Renate vult aan: “Je raakt in een paar dagen snel vertrouwd met de nabestaanden. We zijn nauw betrokken bij de familie, maar blijven te allen tijde op de achtergrond. Het is vooral belangrijk om goed te luisteren en te ontdekken wat hun wensen zijn.”

Samenwerken voor een mooi afscheid
Renate: “Flexibiliteit is erg belangrijk. De wens van de nabestaanden staat altijd voorop. Er is dan ook alle ruimte om mee te denken. Margriet: “Het belangrijkste is dat wij klaar staan voor de familie. Wij zorgen dat al hun wensen in orde komen. Daar zit een heel team achter dat gestroomlijnd met elkaar samenwerkt. Doordat we in een klein groepje werken, komen nabestaanden altijd een bekend gezicht tegen. Ik ben gastvrouw, maar verzorg de overledenen ook. Het geeft een fijn gevoel dat iemand precies van jouw situatie afweet.”

Voorbeeld 1: Foto bij chauffeur in auto
Als u wilt, kunt u de overledene tot het laatste moment begeleiden naar zijn of haar rustplaats. Rijd mee met de chauffeur in de rouwauto of neem plaats in een volgauto. Maak van de route een eerbetoon door stapvoets langs het ouderlijk huis of een andere belangrijke gedenkplaatsen van de overledene te rijden.

Voorbeeld 2: Lokale producten
Wij zijn Zeeuwse onderneming in hart en nieren en werken daarom alleen met kwalitatieve producten uit de regio Vlissingen. Onze Zeeuwse bolussen komen van de plaatselijke bakker en de bloemen van de bloemist om de hoek.

Voorbeeld 3: KIKA-beer
Kinderen rouwen anders dan van volwassenen. Wij proberen ze bij de uitvaart te betrekken op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Een zachte knuffelbeer zorgt voor een warme aanraking en omhelsbare troost op deze verdrietige dag en in het boekje ‘Dag lieve…’ kunnen zij alle herinneringen schrijven, tekenen of mooie foto’s plakken.

Voorbeeld 4: Kleine gebaren
Troost komt vaak in de vorm van kleine gebaren. Even een teken dat er iemand op u let in de hectiek van de dagen rond een uitvaart. Deze persoonlijke handreikingen en details zorgen ervoor dat het afscheid klopt en geven het een eigen sfeer.