Interview met Nicole van Luijk-Duivenvoorde, uitvaartbegeleidster

Betrokken, dienstbaar en professioneel

“Bijna twintig jaar lang bekleedde ik management- en adviseursfuncties in de zorg, jeugdhulpverlening en binnen welzijn. In 2016 besloot ik de overstap te maken naar de uitvaartbranche om samen met mijn moeder Joke Duivenvoorde te gaan werken als uitvaartleider. Ik wilde graag meer vanuit mijn gevoel met hoofd, hart en handen werken.
In de uitvaartbranche gaat het om persoonlijke aandacht, goed luisteren, afstemmen op wensen, goed organiseren en flexibel omgaan met onvoorziene omstandigheden. Het doet me goed om nabestaanden te begeleiden in hun afscheid. Van mens tot mens. Voor mij voelt het als een voorrecht om mensen bij te mogen staan in zo’n kwetsbare periode van hun leven. Betrokkenheid, dienstbaarheid en professionaliteit liggen verankerd in het dna van ons bedrijf. Ons kleinschalige team van deskundige medewerkers voert elke uitvaart met oog voor detail uit. Degene die de uitvaart aanneemt is ook degene die de nabestaanden begeleidt en de afscheidsdienst leidt. Hierdoor creëren we rust en vertrouwen, de basis voor een waardig en een persoonlijk afscheid.”