Bij het regelen van een uitvaart hoort ook de kennisgeving van het overlijden aan familie, vrienden en kennissen. Vaak gebeurt dit via rouwdrukwerk, zoals rouwkaarten en/of een advertentie in de krant.

Wij verzorgen zelf al het rouwdrukwerk. Het grote voordeel daarvan is dat de kaarten in de meeste gevallen op de dag dat de uitvaart besproken wordt of de dag erna nog op de post gaan. Ook is het fijn dat we altijd, voordat er gedrukt wordt in onze eigen drukkerij, de proefdruk nog aan de nabestaanden kunnen laten zien. De kaart echt even in handen hebben en het papier voelen, de kleuren zien en de tekst nalopen met elkaar is een andere ervaring wanneer dit enkel digitaal kan.

Iedere rouwkaart is uniek. Er bestaan veel ontwerpen en opdrukken en met bijvoorbeeld een gedicht of een eigen tekst maakt u de rouwkaart persoonlijk. U kunt ook een eigen afbeelding gebruiken, zoals een foto of tekening die past bij de overledene. Er is veel mogelijk in de opmaak en opbouw van de rouwkaart.

Het opstellen van de rouwkaart doet de uitvaartbegeleidster meestal met de nabestaanden samen. Zij legt u het kaartenboek voor en neemt u mee in de keuze voor de vorm van de kaart, de verschillende mogelijkheden m.b.t. het papier en de afbeelding. Naast een aantal klassiekers die wij altijd op voorraad in de drukkerij hebben is er ruime keuze uit de afbeeldingen van onze beeldbank. Volg deze link om naar de voorbeelden te gaan (link opent in een nieuw venster).

Om uiteindelijk de wensen van de nabestaanden ook daadwerkelijk te kunnen vertalen naar de uiteindelijke rouwkaart hebben de uitvaartbegeleidsters hun jarenlange praktijkervaring aangevuld met een aantal trainingen InDesign. Om het dan uiteindelijk ook mooi te drukken en vouwen zijn goede machines nodig. Daar is in geïnvesteerd. En wij durven dan ook te stellen dat we wat het rouwdrukwerk betreft ook klaar zijn voor de toekomst waarbij we nog steeds de service blijven bieden die u van ons gewend bent omdat we niet afhankelijk zijn van derden.

Om u eventueel op weg te helpen, hebben wij een aantal voorbeelden gemaakt, in aanheffen en gedichten waar u mogelijk een keuze uit zou kunnen maken. Natuurlijk is uw eigen tekst of vorm leidend.

Aanhefteksten Rouwkaarten/Advertenties

Gedichten Rouwkaarten/Advertenties