Uitvaartzorg

Uitvaartcentrum Overtoom Groen

Uitvaartzorg

Uitvaartcentrum Overtoom Groen

Overlijden

Een overlijden kunt u iedere dag en op elk tijdstip aan ons doorgeven. Van belang voor dit eerste contact is dat het overlijden door een arts is vastgesteld of op korte termijn vastgesteld gaat worden. Telefonisch maken we de eerste afspraken met u. Er wordt besproken wat uw wensen zijn ten aanzien van het verzorgen en opbaren van de overledene. Daarna maken wij een afspraak met u, thuis of in ons uitvaartcentrum, om de uitvaart te bespreken.

Begeleiding

Tijdens het eerste gesprek wordt stilgestaan bij het overlijden van uw naaste. In alle rust worden uw vragen en wensen ten aanzien van de uitvaart besproken. Een aantal praktische zaken, zoals de dag van de uitvaart en de gewenste locaties worden vastgelegd. Natuurlijk komen ook onderwerpen als het rouwbezoek, de rouwbrief, de kist, het vervoer op de dag van de uitvaart enz. aan de orde.

In de periode tot de uitvaart is er tijd om na te denken over de invulling van de plechtigheid. Wensen en idee├źn krijgen vaste vorm. De uitvaartbegeleidster heeft in deze periode geregeld contact met u en in een volgend gesprek worden afspraken gemaakt over de verdere vormgeving van de uitvaart.

Natuurlijk zal de uitvaartbegeleidster u in deze periode met raad en daad terzijde staan.

Als het winter is
koud en donker
alles verstild
in grijs gevangen
ontkiemen
de eerste knoppen
van de amandelbloesem

Uitvaart

Onze uitvaartbegeleidsters bereiden, samen met u, de uitvaart voor. Zij zorgen er samen met hun team van medewerkers voor dat op de dag zelf alles goed geregeld is en naar behoren verloopt.

Nazorg

Enkele weken na de uitvaart nemen onze uitvaartbegeleidsters contact met u op. Graag horen we van u hoe het met u gaat en hoe u onze diensten ervaren heeft. Tijdens dit gesprek overhandigen zij u ook een kleine attentie, in de vorm van een blijvende herinnering, om u te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.