Wij hebben de beschikking over ons eigen uitvaartcentrum. Prettig gelegen aan de rand van de stad, dus makkelijk bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Wij vinden het belangrijk dat u zich welkom voelt bij ons. Ons gebouw is toegankelijk en de sfeer warm en huiselijk. Het uitvaartcentrum beschikt over ruime voorzieningen, die we naar onze mogelijkheden, aan uw wensen kunnen aanpassen. Meer informatie over de ligging en het adres van ons uitvaartcentrum vind u op onze contact-pagina.

Het is mogelijk om de overledene thuis op te baren. Wanneer het overlijden in een ziekenhuis of zorginstelling heeft plaatsgevonden, brengen wij de overledene naar het woonadres. In overleg met de nabestaanden wordt bepaald of de overledene thuis op bed of in een kist of op een andere wijze wordt opgebaard.

Wanneer u dat wenst is het mogelijk om de overledene, met ondersteuning van onze medewerkers, zelf te verzorgen. Wij zorgen voor het plaatsen van de koeling. Het thuis opbaren hoeft niet de hele periode van het overlijden tot de dag van de uitvaart te duren. Het is mogelijk om alleen de eerste dagen na het overlijden of juist de laatste dagen voor de uitvaart voor een thuisopbaring te kiezen.

Het uitvaartcentrum beschikt over een klimaat gekoelde ruimte waar de overledene van de dag van overlijden tot de dag van de uitvaart kan verblijven. Onze verzorgingsruimte is tevens geschikt voor multiculturele gebruiken zoals het ritueel wassen van een overledene.

De rouwkamer en de familiekamer bieden u de mogelijkheid om in de dagen voorafgaand aan de uitvaart in een intieme, huiselijke sfeer afscheid te nemen. Afscheid nemen van een dierbare is belangrijk in het rouwproces. Onze rouwkamer heeft een prettige sfeer en is netjes verzorgd. U bent bij ons altijd welkom om een rouwbezoek te brengen aan uw dierbare. Tijdens speciaal voor u, op uw verzoek gereserveerde tijden kunt u rustig afscheid nemen.

De familiekamer, die naast de rouwkamer gelegen is, is een ruime kamer waar iedereen zich welkom mag voelen. Er is gelegenheid om eigen muziek te draaien en consumpties te serveren.

De aula is ruim van opzet en uitermate geschikt om uitvaartdiensten en condoleances in te houden. Er kan gebruik gemaakt worden van ons orgel/piano, de professionele geluidsinstallatie en ook het afspelen van audiovisuele presentaties behoort tot de mogelijkheden. Desgewenst kunnen wij voor geluidsopnames van de uitvaart zorgen. Het serveren van verschillende soorten consumpties behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Voor het overbrengen van de overledene en het vervoer van de overledene op de dag van de uitvaart, maken we gebruik van onze eigen rouwauto. Soms hebben mensen andere wensen ten aanzien van het rouwvervoer, b.v. een witte-, grijze of elektrische rouwauto. Uiteraard kunnen wij voor u, in samenwerking met onze partners in overledenenvervoer, aan de meeste wensen tegemoet komen.

Wandelend en in stilte de overledene naar de laatste rustplaats brengen? Dat kan met de loopkoets. De loopkoets biedt u de mogelijkheid om uw dierbare zelf naar de laatste rustplaats te brengen. De koets ziet er stijlvol uit en is gemakkelijk te bedienen. Hij is te gebruiken op de begraafplaats maar ook geschikt als vervoermiddel om een overledene van de plaats van de plechtigheid te vervoeren naar de begraafplaats. De loopkoets kan door de familie zelf worden voortgeduwd en er is ruimte om bloemen te plaatsen.