Verzekerd van een waardig afscheid

Niemand kan u voorschrijven hoe het afscheid van een dierbare eruit moet zien. De verzekeraar dus ook niet. U bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer, ongeacht welke verzekering u heeft. Neemt u na een overlijden gerust de tijd om een uitvaartverzorger te zoeken die bij uw wensen past. Wel is het belangrijk om duidelijk bij de verzekering aan te geven dat u het afscheid door een zelfgekozen partij laat verzorgen.

Voor elke uitvaart de juiste verzekering

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat nabestaanden een bedrag of diensten krijgen waarmee zij het afscheid kunnen regelen. Voor veel mensen is het een rustgevende gedachte dat zij nabestaanden niet met kosten achterlaten. Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen mogelijk.

Een naturaverzekering keert geen geld uit, maar een pakket aan diensten die na het overlijden ingezet kunnen worden. Denk hierbij aan een uitvaartverzorger, rouwvervoer en een kist. In de polisvoorwaarden leest u precies waar u recht op heeft. Als u extra’s wilt, moet u bijbetalen. U bent niet verplicht om de uitvaart bij de verzekeraar te laten uitvoeren. Als u kiest voor een andere uitvaartondernemer, wordt er alsnog een bedrag uitgekeerd voor de diensten.

Nabestaanden krijgen bij een kapitaalverzekering een bepaald bedrag uitgekeerd als u overlijdt. Dit kunnen zij aan de uitvaart besteden, maar dit is geen verplichting. Zo kunnen zij het geld bijvoorbeeld ook aan een goed doel schenken.

De naturasommenverzekering lijkt op de kapitaalverzekering. Nabestaanden krijgen na het overlijden een geldbedrag uitgekeerd. Het grote verschil is dat zij bij deze verzekeringsvorm het bedrag alleen aan uitvaart-gerelateerde kosten mogen besteden. Uiteraard bent u volledig vrij in de keuze voor een uitvaartverzorger. De kosten van een uitvaart worden voor een belangrijk deel bepaald door uw wensen. Wij geven u binnen 24 uur inzicht in de te verwachten kosten.

Uitvaartverzekering nodig ?

Heeft u voldoende spaargeld, dan heeft u misschien geen uitvaartverzekering nodig. Wilt u weten of een uitvaartverzekering wel of niet nodig is? Neemt u dan contact met ons op 0118 413417. Wij inventariseren samen met u uw uitvaartwensen en geven u inzicht in de daarmee samenhangende kosten.

Wanneer een uitvaartverzekering nodig blijkt, dan verwijzen we u graag door naar Ardanta. Ardanta helpt u verder met het maken van een bewuste keuze over de uitvaartverzekering. Kijkt u op hun site voor de verschillende uitvaartverzekeringen  (www.ardanta.nl/verzekeringen). Of neemt u telefonisch contact op met Ardanta 053 - 488 11 22. Ardanta helpt u graag verder.